Malzemeler
Hamuru İçin:
Arası İçin:
Etrafı İçin: 1 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı
Yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurta, şeker iyice yoğrulur ardından kuru malzemeler içerisine elenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Tarif de 3. 5 su bardağı un yazıyordu ben 4 kullandım sizde dikkat edin hamur elinizi bırakınca un miktarı yeterli oluyor. Daha sonra hamurumuzu ikiye ayırdım masanın üzerine çok az un serpiştirdim hamurumuzu yarım cm (1 cm olmasın kalın oluyor) yüksekliğinde açın çay bardaklarının ağzı büyük oluyor onlardan daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin tepsiye dizin Yaklaşık 10 dk üzeri pembeleşince fırından çıkartın. Diğer tarafta tahin ve pudra şekerini elinizde çırparak krem haline getirin. Fırından çıkan soğuyan kurabiyelerin bir tanesine bıçak yardımıyla tahini sürün diğer kurabiyeyle birleştirin. Sonra yine bıçak yardımıyla kurabiyenin etrafına tahin sürün. Önceden kavurduğumuz susamın içerisinde kurabiyenin etrafını susamlayın. Bu kurabiyeleri eğer ki kenarda durmasına dayanabilirseniz dursun. Durdukça çok daha güzelleşiyor. Afiyet olsun.