0
blog-st-01

Tahinli Balkabaklı Pasta

Malzemeler;

Pandispanya için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 4 yumurta
  • 4, 5 çay bardağı un
  • 4, 5 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 200 gram labne peyniri

Kabak püresi için:

  • 500 gram bal kabağı
  • 1/3 su bardağı şeker

 Yapılışı;

Pandispanya için unun ortası açılır ve tüm malzeme eklenip, kek iyice çırpılır. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirilir.

Krema için labne hariç tüm malzemeler tencereye konur ve iyice çırpıldıktan sonra ocağa alınır. Muhallebi kıvamına geldiğinde altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra labne peyniri eklenip iyice çırpılır.

Balkabağı rendelenir ve şeker eklenip, kısık ateşte marmelat kıvamına gelene dek ara ara karıştırılarak pişirilir. O da soğumaya bırakılır.

Soğuyan kek ikiye kesilir, pürenin yarısı yayılır ve üzerine kremanın yarısı eklenir. Kekin üst parçası koyulup önce püre sonra krema ile kaplanır. Ceviz ile süslenip servis yapılır.

 

Bu site, Gelişim Medya® Kayseri Web Tasarım Sistemi ile hazırlanmıştır.