0
blog-st-01

Susam

Susam, ana vatanı Afrika olan bir bitkidir. Türkiye’nin sıcak bölgelerinde ve Asya’da susam tarımı yapılmaktadır.

Bitkideki kapsül meyvelerinin içinde çok sayıda tohum bulunur. Simit, çörek üzerlerinde kullanılır. Susam, tahinin de ana maddesidir Susam yağı, soluk sarı renkli, kokusuz, bir sıvıdır. Bu yağ, tohumların yarısını oluşturur. Susam pastaların üzerine serpilir. Ayrıca susam ezilerek tahin elde edilir.

Tahinlik susamın özellikleri nedir?

Tahin yapımında kullanılan susamın yağ miktarı diğer susamlara oranla daha fazladır. Bu susam türü, uzun süre tavalarda kavrulur. Tahinlik susam kavrulduktan sonra değirmen taşlarında öğütülür. Bu nedenle tahinin kalitesini etkileyen etmenlerden birisi de değirmen taşlarıdır. Taşlardan istenen incelikte bir öğütme sağlanamadığında iri ve küçük parçaları bir arada içeren bir yapı oluşmaktadır.

 

Bu site, Gelişim Medya® Kayseri Web Tasarım Sistemi ile hazırlanmıştır.